wie en wat is dit hier allemaal ?

Dit is een allegaartje van verhalen die voor een groot deel ontsproten zijn uit mijn knettergek brein in een mix met verhalen van en over nonkel Juul die ik als kind en tiener gehoord het en dingen uit de actualiteit.
De mix vormt een absurde soep waarvan je houdt of moet van kotsen.

DE CAST !

Nonkel Juul leefde van 1893 tot 1977.
Dankzij het internet is hij enkele jaren teruggekeerd uit de dood
wat misschien bepaalde geuren kan verklaren.
Hij is gehuwd met Martha en samen hebben ze één zoon die zich hier niet durft te vertonen.

Hij houdt van stropen, zuipen en vrouwen;
Niet noodzakelijk in deze volgorde.
In de herbergen vertelt hij de meest vreemde verhalen,
maar iedereen houdt ervan en trakteert hem een pint opdat hij verder zou vertellen.

Bieke is een meisje van ergens rond de 9 of 11 jaar.
Ze loopt in de kijker door haar blonde krullen en witte hemdje dat net tot onder haar billetjes komt.
“Verlegen” staat niet in haar woordenboek en hierdoor raakt ze regelmatig in de problemen.
of zorgt ze ervoor dat anderen in de problemen geraken.
Bieke heeft nog haar ouders maar daar heeft ze de laatste tijd weinig contact mee,
zodat nonkel Juul besloot zich over haar te ontfermen.
Stoovebuuzeke en Sjonnie van de Waeterleidinghe zijn twee jonge fabrieksarbeiders die graag na de noeste arbeid nog eens de bloemetjes buitenzetten en soms mee op jacht gaan met nonkel Juul. Het zijn geen grote lichten en ze hebben niet bepaald het warm water uitgevonden maar hun hart zit op de juiste plaats, namelijk daar waar hun pinten staan.

Tol Kerckhof, het claustrofobische huisspook, woont in de schoorsteen van het huis van nonkel Juul. Lang geleden is hij in dat huis gestorven en sedertdien maakt hij de buurt onveilig met zijn geklaag en kettinggerammel. Maar voor den nonkel staat hij steeds paraat, ook al  heeft hij daar dikwijls spijt van achteraf.

Garde Punaize en Madame Paula Poep – Miss Poop – houden een oogje in het zeil en zorgen dat alles vlekkeloos verloopt in het dorp en dat de wet gerespecteerd wordt.  Meestal opereren zij vanuit de kolenkelder van het gemeentehuis, kwestie dat hun activiteiten niet teveel opvallen voor de rest van het dorp. Enige tijd geleden kreeg Punaize een nieuwe collega genaamd Jeanne Darm, een potige roodharige politie inspecteur met big boobies en zin voor orde en tucht. Sedertdien is Paula Poep uit de running, maar iets zegt me dat ze het er niet bij zal laten.

Klusjesman is een gepensioneerde gemeentearbeider die vroeger alleen aan eten en zuipen dacht maar sedert kort smoorverliefd is op een vrouw van een naburig dorp.  Hierdoor zien ze hem niet vaak meer in het dorp. Ook is hij de vader van de sinistere Miss K. die samen met haar vriendje de buurt onveilig maakt; Een ander kind van hem is de agressieve drugsdealer Angelo waar men liever geen problemen mee zoekt.

Ernest den evangelist zorgt voor het behoud van de goede zeden in het dorp en gaat soms in de clinch met nonkel Juul.  Met wie hij dikwijls ook “spreekwoordelijk” op de vuist gaat zijn de pastoor en vooral meneer den onderpastoor. De discussie gaat dan meestal over de omvang en waarde van het grotje van de maagd Maria.

Meneer den onderpastoor is een verzameling van diverse onderpastoors die onderling weinig of niet van elkaar verschillen. In het openbaar preken ze het evangelie maar achter de schermen vergrijpen ze zich aan misdienaartjes en jonge meisjes. Ook laten ze niet na ambtenaren en politiechefs te manipuleren en hun invloed op de dorpspolitiek te laten gelden door sexfuiven, minderjarige prostituees en andere verboden vruchten op de nietsvermoedende heren politici los te laten.

Dolfke Leye : gediplomeerd begrafenisondernemer die voor nonkel Juul steeds klaar staat. Gelukkig laat onze nonkel zich niet zomaar kisten. Daarnaast is Dolf ook nog chauffeur van de schoolbus.

Connie : Ze is ongeveer even oud als Bieke en loopt meestal gekleed in jongenskleren met bijpassend kapsel. Dit zorgt nogal voor verwarring op school, vooral tijdens de zwemles. Ze komt uit een marginaal gezin en heeft nog een grotere broer en zus. De broer verblijft meestal in de gevangenis.

Dokter Vander Spuyt is de huisarts van de familie Blomme. Hij is ergens rond de 80 jaar en heeft last van zijn hart als hij Mieke of Bieke dient te onderzoeken. Ook heeft hij steeds een gasmasker bij de hand als nonkel Juul ziek is. Hygiene is er nooit genoeg.

Elza Vermille is een oude vrijster van rond de 70 lentes die van deur tot deur gaat om giften voor de “vruchten der aarde”. Ondertussen maakt ze van de gelegenheid gebruik om haar dikke neus in andermans zaken te steken.

Mensen uit het verleden die nu in het heden leven.

De deur die op mysterieuze wijze in de woonst van nonkel Juul verscheen kan mensen uit de jaren 1940 naar het heden brengen.  Omgekeerd kan ook. Deze deur heeft het ganse dorp veranderd. Verleden en heden lopen nu door elkaar wat spannende avonturen kan opleveren.

Madame Blanche is met paard en huifkar door de deur gereden zodat ze in het heden terechtgekomen is. Haar gezellen zijn een zwarte kater en een al even zwarte kraai.
Met haar magische bol kan ze de toekomst voorspellen en zien wat de mensen uitspoken. Geen detail ontsnapt aan haar glazen bol !

Mieke is een meisje dat net als Bieke ongeveer 10 jaar is en slechts een wit hemdje draagt.
Het grootste verschil is dat ze rood haar heeft en een witte huid vol sproeten;
De reden dat zij door de deur kwam was om te vragen hoe laat het is.

Gastonneke en zijn mama waren op de dool geraakt na het mysterieus verdwijnen van haar man/zijn vader toen zij per ongeluk door de deur wandelden.
Mieke weet dat de relatie tussen moeder en zoon niet “gezond” is en daarom haat de moeder Mieke met hart en ziel.

Stinkertje ofte Stinkie voor de intimitie is onlangs overleden maar leeft verder in het verleden omstreeks 1945. Zijn stoffelijk overschot heeft de stedelijke begraafplaats haar milieuvergunning gekost. Kun je nagaan !

 

De vijanden :

Sjeik El Kannikakh is schatrijk dankzij de oliebronnen die hij met ijzeren hand beschermd tegen mogelijke indringers. Toen hij vernam dat nonkel Juul olie spuwt besloot hij de arme drommel uit de weg te laten ruimen. Dat het een misverstand was en dat nonkel Juul in werkelijkheid pruimtabak spuwt kon hem niet op andere gedachten brengen.
Ook droomt hij ervan Bieke en enkele van haar vriendinnetjes in zijn harem te laten opnemen. Bijna was hem dat gelukt maar Tol Kerckhof stak daar een stokje voor.

Professor El Viszloz de adviseur van de Sjeik en begenadigd uitvinder van alles wat kan ontploffen zoals onder andere explosieve tieten voor moslima’s die naar het martelaarschap verlangen.
Ook werkt hij via de chat nauw samen met Dr Rattenkop, maar de resultaten van deze samenwerking zijn niet altijd zoals verwacht.

De hertog van Alva is een mislukt experiment van de rattenkop en El Viszloz. Dit wezen werd verwerkt door DNA van de echte hertog samen te laten smelten met dat van een woelrat. Ondertussen heeft deze versie van Alva zich weten op te werken in de dorpspolitiek. Zijn doel is om iedereen katholiek te maken of anders……

Prinses Amina Vieskheun is de lelijke dochter van de Sjeik en zoals je kan vermoeden een verwend nest dat geen “neen” als antwoord aanvaard.
Samen met haar hofdames en eneuchen vormt zij een groepje gevaarlijke extremisten die er alles voor over hebben hun doel en dat van de Sjeik te bereiken.

Juffrouw Roofvoghel is een nieuwkomer in het Dorp.
Waar ze vandaan komt en welk verleden ze heeft weet niemand.
Tot voor kort regeerde ze de school voor het aanleren van je matras te keren met ijzeren hand en keiharde haarborstel, maar sedert kort heeft ze zich in de politiek gestort en haar doel is burgemeester van het dorp te worden. Om haar doel te bereiken deinst ze er niet voor terug zowel haar lijf als de haarborstel te gebruiken. Het hangt er van af wie ze voor zich heeft.

Dokter “Rattentkop” zoals Bieke hem noemt is een professor in de genetica en experimenteert graag met de hersenen van mensen welke hij nu en dan overplant in de kop van een of ander dier. Tot nu toe waren het vooral ratten.  Onlangs beleefde hij een passionele verhouding met juf. Roofvoghel maar of het nog aan is weten we momenteel niet.
Om zijn duistere projecten te financieren is hij tussen soep en patatten ook nog dokter bij het medisch schooltoezicht waardoor hij regelmatig Bieke op de onderzoekstafel te gast krijgt.

Advertisements

2 Responses to wie en wat is dit hier allemaal ?

  1. Pingback: Het C.V. van nonkel Juul ! | De dingen des levens !

  2. Rob Alberts says:

    Dat helpt zo’n helder overzicht.
    Maar de verhalen zijn mooier met de eigen fantasie te gebruiken.

    Vrolijke groet,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s