Nonkel Juul en het vertrek van Mieke !

Omstreeks middernacht. Blootvoets stappen Mieke en Bieke door de geheimzinnige gang die enkele jaren geleden uit het niets verscheen. Ze stappen naar de deur waarmee je naar het jaar 1944 of 1945 kan terugkeren. Ook kunnen mensen uit die periode door de deur naar het heden komen. Dit deed onder andere Mieke.

Om de één of andere reden die niemand weet wil ze nu terug naar haar tijdstroom. De laatste weken hoorde ze telkens ze sliep een stem. Die stem vertelde haar dat ze terug moet. Terug naar het dorp tijdens het einde van de tweede wereldoorlog. Dit zag ze eerst niet zitten. Dit betekent afscheid nemen van de mensen die haar hier in 2019 omringen. Nonkel Juul, tante Martha, de kinderen van het dorp in haar klas bij meester Pilchard. Maar de stem wist haar toch beetje bij beetje te overhalen. Nu enkele weken later is ze er klaar voor. Afscheid van nonkel en tante heeft ze niet genomen. Die zouden haar nooit laten gaan vreest ze. Alleen Bieke vergezelt haar naar de deur.  

Als ze na een uur door de oneindig lang lijkende gang gestapt hebben komen ze eindelijk bij de deur. Aan de andere kant van de deur horen ze zware golven. Precies een zeestorm. Dan wordt dat geluid vervangen door loeiende sirenes. Een kreet die door merg en been snijdt horen ze nu ook. Achter die deur speelt zich duidelijk van alles af. De deur zwaait plots open en daar verschijnt een reusachtige doodshoofd dat in brand lijkt te staan. Verschrikt deinzen de meiden achteruit. Met een ferme klap slaat de deur weer dicht. Het is nu akelig stil.

Mieke stapt voorzichtig naar de deur. Ze klopt driemaal. Iemand aan de andere kant van de deur maakt open. In de deuropening verschijnt een oude kromme tandloze vrouw.. “Mieke, wat zijn opa en ik blij dat je terug bent” Mieke grijpt haar oma met beide handen vast. Wat is ze blij haar terug te zien. Vlug gaat ze met oma naar binnen. De deur gaat dicht.

Bieke kijkt om zich heen. Is dit alles echt of heeft ze dit gedroomd ? Ze knijpt in haar armen. “Ai” het doet pijn. Vlug loopt ze terug naar de deur van de keuken. De gang lijkt nu heel veel korter dan daarstraks. Hoe zal ze moeten vertellen dat Mieke weer naar het verleden vertrokken is ?

Nonkel Juul wordt wakker. Hij heeft gerommel gehoord. Waarschijnlijk zijn darmen die protesteren na die borrels in café Vlaanderen de dag voordien. Vlug stapt hij uit bed en rent gewapend met zijnen tweeloop en een olielamp naar de plee.

wordt ooit vervolgd.

🙂

 

Advertisements

About Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

15 Responses to Nonkel Juul en het vertrek van Mieke !

 1. Suskeblogt says:

  Reblogged this on De dingen des levens ! and commented:

  Hoi,
  een verhaaltje voor het slapengaan op donderdag.
  Fijne avond.
  🙂

 2. Matroos Beek says:

  Slaapwel Suske… binnen een uur of zes… 😁

 3. Ik hoop nog meer te vernemen over hoe het verder met Mieke gaat. Brandend doodshoofd, sirene en storm… Hier is wat loos. Maar wat?

 4. rietepietz says:

  Ach, wat zal Bieke haar missen, maar haar grootouders zullen zeker blij zijn dat ze terug is!

 5. ms says:

  Deuren met brandende doodshoofden laat ik liever dicht.

 6. Rob Alberts says:

  Met al dat lawaai word ik tegenwoordig wat onrustig.

  Ik duik maar vroeg onder de wol.

  Slaperige groet,

 7. Ik ben blij dat Bieke er nog is….

  Love as always
  Di Mario

 8. Bertie says:

  omg, en ik moet nog naar boven. In mijn eentje…

 9. Karel says:

  wil ik gaan slapen , denk dat ik nog maar ff wacht bbbrrrr

 10. Volgens mij kan ik dit soort verhalen toch maar beter rustig tot de volgende dag laten liggen. Je moest eens weten hoe de luiken hier klapperen nu de wind steeds verder aanwakkert … en dan zo’n verhaal daar overheen …

 11. ZON-nebloem says:

  eigenlijk had ik dit graag liever vlug vervolgd gezien…
  Een @->- voor jou.

 12. Sjoerd says:

  Ik ben blij dat ik niet zo’n gang in huis heb…

 13. Ik heb het bij het opstaan gelezen. Kan ook.

 14. logbankje says:

  Mieke en Bieke houden van avontuur en ze spreken ook wel tot de verbeelding.
  Mieke is herenigd, maar komt ze ooit terug.
  Misschien dan Onkel Juul onderweg naar de plee een ingeving krijgt. Hans

 15. natuurfreak2 says:

  Jij weet mensen in de ban te houden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s