Nonkel Juul schiet een wild zwijn !

Het is zaterdagavond. Het is lekker knus ten huize van nonkel Juul en tante Martha. Juul zit zich te verwarmen naast de leuvense stoof; zijn tweeloop binnen handbereik.  Hij is heel de dag op jacht geweest om een keun te schieten voor Mevrouw Vanderpreut. Jammer genoeg heeft hij in plaats van een keun een wild zwijn geschoten. De laatste tijd lopen hier veel zulke beesten rond in het dorp. Volgens dokter Rattenkoph;  de geleerde van het dorp, en zijn bevallige doch potige juffrouw Roofvoghel kan men gerust van een epidemie spreken. Enkele weken geleden toen het nog mooi nazomerweer was wilden Bieke en Mieke in hun zwembadje spelen, maar tot hun grote verbazing zat er zo’n zwijn  in het bad, druk bezig verkoeling te zoeken. Gelukkig hadden de meisjes hun samoerai zwaard bij zich en konden ze zonder veel moeite het beest in mootjes hakken. Tante Martha heeft met de stoffelijke resten van dat zwijn een lekkere stoofpot gemaakt. Vandaag dus geen keun voor de beste vriendin van tante Martha.

Aan de andere kant van de leuvense stoof staat een grote metalen badkuip. Deze is vol schuim zodat je met veel moeite Bieke en Mieke kunt terug vinden. Tante Martha is in de keuken druk bezig met het avondmaal. Weer staat er wild zwijn op het menu. Nonkel Juul heeft deze week al minstens 10  everzwijnen geschoten en mee naar huis gebracht. Dit wordt haar teveel. Afgelopen week heeft ze al enkele kadavers weggegeven aan de uitbater van het chinees restaurant om de hoek. Die zou het wel in zijn keuken verwerken tot een chinese delicatesse.

Een traditionele zaterdag dus ten huize Blomme. Plots komt er van uit het schuim in de badkuip een periscoop te voorschijn. De meiden schrikken  hier al lang niet meer van. Die kijker zijn ze gewoon geworden. Toch betekent dit dat ze even uit bad moeten om plaats te maken voor de duikboot van kapitein Biefstuk. Gelukkig hadden ze hun elektrische kettingzaag niet bij zich in bad anders waren er misschien wel ongelukken gebeurd met dien duikboot. Een poortje gaat open. Daar verschijnt de besnorde kapitein.“Dag landrotten” klinkt het triomfantelijk. Met veel poeha springt hij uit de duikboot.  “Martha is er nog koffie ?”Martha knikt terwijl ze de meisjes een por in de rug geeft. De kapitein heeft vandaag al genoeg afgezien en meegemaakt. Hij moet niet nog meer afgeleid worden. Vlug grijpen ze een badhanddoek en rennen de trap op. Daar liggen verse hemdjes hen op te wachten. Nonkel Juul zucht. Einde van de rust. Vlug kijkt hij even achterom om zeker te zijn dat zijn tweeloop er nog staat. De koekoek uit de koekoeksklok trekt zich vlug terug. Het is altijd hommeles als de kapitein ten tonele verschijnt.

Even later komt tante Martha met vers gemaakte koffie de keuken binnen. “nog iemand  een kopje koffie ?” Nonkel Juul schudt het hoofd. Nee hoor. Hij en Biefstuk zullen samen naar café Vlaanderen trekken. Even wat bijpraten bij het nuttigen van een frisse pint. Ondertussen eens zien hoe hard  de verkiezingskoorts in de herberg toegeslagen heeft.

word jammer genoeg vervolgd.

Advertisements

About Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to Nonkel Juul schiet een wild zwijn !

 1. Bertie says:

  Die Biefstuk manoeuvreert zijn duikboot echt overal in, knappe stuurman. Op een dag verschijnt hij nog in het afwassop. ☻☻

 2. fietszwerver says:

  prachtig weer hihi
  als ik dat zo lees krijg ik ook trek in everzwijn 🙂
  ja beter ff om een pint weg , hebben de meiskes ook rust

 3. Suskeblogt says:

  Reblogged this on De dingen des levens ! and commented:

  Goede morgen iedereen.
  Laatste weel voor de verkiezingen.
  We zien wel wat het wordt.
  Zo ook bij nonkel Juul.
  Groetjes.

 4. Ik heb volgens mij de verjaardag van Mieke en Bieke gemist. Ik kan het me tenminste niet herinneren. Blij dat nonkel Juul die blaaskaak mee neemt. Het zou je zaterdagavond verpesten.

  Love As Always
  Di mario

 5. willy says:

  voor wie zou nonkel Juul stemmen, vraag ik me af…

 6. tagrijn says:

  Wat een ontzettend leuk en goed geschreven verhaal. Moest soms hardop lachen. Ook om het sappige taalgebruik. Ik kom een keer bij die chinees eten. Dat helpt bij het opruimen van het vlees,

 7. logbankje says:

  Nou een wild zwijn geschoten is ook niet verkeerd, dan mag je wel even bijkomen.
  Bieke en Mieke moet je ook niet onderschatten, er zit pit in.
  Kapitein Biefstuk is ook niet voor een bad te vangen.
  De koekoek ziet de bui al hangen.
  Zal de verse pint wijsheid brengen? Hans

 8. rietepietz says:

  Nou nou, die Bieke en Mieke zijn niet voor de poes zeg, even een wild zwijn om zeek helepen.
  Evengoed toch knap onhandig die duikboot die overal opduikt.

 9. Sjoerd says:

  Beter een zijn schieten dan een bok schieten bij de verkiezingsstrijd…

 10. ZON-nebloem says:

  die wilde varkens zijn er nu inderdaad genoeg
  ze komen ook iedere dag op het nieuws, net zoals de verkiezingen, dus dit is wel een heel hedendaags logje
  Een @->- voor jou.

 11. lekker leuk om te lezen!!hahaha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s