Stampij op de boerderij.

Wat vooraf ging :

Hoe dichter nonkel Juul bij de boerderij komt, des te luider hoort hij kinderstemmen. “Pff, dienen Pilchard is er al weer met zijn koters” mompelt hij. “De boerin zal het veel te druk hebben”.  Hij krabt even in zijn snor terwijl hij nadenkt. “Café Vlaanderen zal reeds open zijn. Ik ga er een borrel drinken. Noella is nu ook de minste niet. Jammer dat Gina er niet meer komt.” Zo in zichzelf pratende past hij zijn koers aan en stapt richting café Vlaanderen, niet beseffende wat er zich op de boerderij afspeelt.  

Een vijftiental minuten later stapt nonkel Juul café Vlaanderen binnen. Het zit er redelijk vol op dit vroege uur. In een hoek van de zaak zitten enkele lui opwekkingsliederen te zingen. Tussen twee liedjes door brengt de waardin hen een neut. Zo blijven ze in vorm. Nonkel Juul zet zijn tweeloop en het dode konijn naast zich en gaat op een kruk aan den toog zitten. Zo heeft  hij goed zicht op wat er zich daar allemaal afspeelt. Kleine Kathie en zusje Heidi zijn nergens te bespeuren. Die zullen nu ook wel op de boerderij van boer Floris te vinden zijn bedenkt hij zich. Op de achtergrond speelt een oude radio de ene schlager na de andere, slechts om het uur onderbroken door het gesproken dagblad.

“Goede morgen beste luisteraars, dit is het gesproken dagblad, ik herhaal : het gesproken dagblad !  Sedert enkele dagen worden de pendelaars die met de trein aankomen door dronken Evangelisten lastig gevallen. Als de aangesproken pendelaars laten weten geen interesse te hebben worden ze met de bijbel knock out geslagen. De evangelisten maken hier dan filmpjes van en zetten die online. Volgens de geruchten zouden dit dwalende ex-leden van de kerk onder leiding van Ernest den Evangelist zijn. Ene nonkel Odiel zou nu hun voorganger zijn.  Garde Punaize en Jeanne Darm leiden het onderzoek. Er zijn nog geen arrestaties verricht. En dan nu de lotto-uitslagen !

Juul neemt een vergeeld exemplaar van “La dernière heure” dat vlak naast hem ligt en begint de krant lusteloos te doorbladeren. Noella die heel de tijd bezig geweest is met de zingende evangelisten komt naderbij. Het eerste waar onze nonkel zicht op heeft als hij de krant naast zich legt is de omvangrijke boezem van de waardin. De boezem waartegen meerdere trouwe klanten gelegen hebben terwijl ze stomdronken hun problemen openbaarden.

Het bezoek aan de boerderij van Floris komt tot een eind. Pralientje en Sardientje de guitige tweeling hebben de tractor in de prak gereden. Niet alleen de tractor, ook een koe moest er aan geloven. Die werd rats in twee gereden. Louie den beenhouwer die zou demonstreren hoe je een varken keelt wordt achterna gezeten door Bieke en Mieke beiden met een slagersmes in de aanslag.  De jongens uit de klas vermaken zich met Conny in de schuur.  Een verdwaald schaap kijkt verwonderd als het Brilletje ondanks het koude weer  zonder badpak of bikini in de vervuilde beek ziet zwemmen. Floris vermaakt zich ondertussen met Gina in de hooizolder. In afwachting dat dokter Vander Spuyt langs komt verzorgt de boerin  meester Pilchard en zuster Gertrude die aan al die drukte en andere gebeurtenissen een zenuwinzinking overgehouden hebben. Ook heeft ze Dolfke Leye den begrafenisondernemer van het dorp opgebeld. Hij is tevens de chauffeur van de schoolbus en zal de kinderen ophalen en naar huis terug brengen. De fietsjes zullen door de mensen van het Fietspunt  naar de school gebracht worden  Zo komt alles toch nog tot een goed einde.

En Ernest ? Waar is die ondertussen gebleven ?

Advertisements

About Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

24 Responses to Stampij op de boerderij.

 1. fietszwerver says:

  al die drukte daar op de boerderij , geeft ook jou extra werk dus 🙂

 2. Bertie says:

  Ernest? Die heeft het druk met de pendelaard 😆

 3. ernest – die is hier !!!
  geweldige blog !

 4. wie weet waar dit zit, thuis, op de boerderij, in het café, op het treinstation, of wie weet waar…
  je kan wel goed schrijven
  Een @->- voor jou.

 5. Sjoerd says:

  Toch wel hendig zo’n fietspunt.

 6. rietepietz says:

  pas op dat je niet ingelijfd wordt met je fietspunt, voor je het weet moet je dag en nacht werken.
  trouwens een prima taak voor de bijbel, mensen KO slaan die zich misdragen, werkt beter dan de stichtelijke boodschap.

 7. Frank 103 says:

  Pendelaars noemen we hier forenzen, dat zijn er zoveel dat die evangelisten geen kans maken, die worden door de forenzen voor de intercity gesmeten voor ze een tweede slachtoffer kunnen maken. Het zou dus kunnen zijn dat Ernest ook de onderkant van de intercity naar Alkmaar heeft bekeken, die had onlangs weer vertraging wegens aanrijding met een persoon.

 8. Willy says:

  ko met de bijbel

  dat mag invoeren,wat mij betreft

  groeten

 9. Er komen wel steeds hoe meer meiden bij. Zo’n waardin hebben we hier ook gehad. Daar kon je soms betalen in natura. Gelukkig had ik altijd geld bij me.

  Love As Always
  Di Mario

 10. logbankje says:

  Er zijn er die bij het horen van kinderstemmen een straatje om gaan.
  Er zijn ook andere type.
  Gelukkig gaat nonkel Juul niet vaak met de trein een bijbel kan hard aankomen.
  De boerderij leeft helemaal op met de kinderen. Hans

 11. merel says:

  Wat een verhaal dronken evangelisten die de bijbel als wapen gebruiken
  En dan die arme koe zo maar in twee gereden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s