Ernest den Evangelist wordt wakker !

 

De  haan kraait
De haan van boer Floris op de boerderij.
Ernest strekt zich uit.
Het is nooit leuk wakker te worden door het gekraai van dat kieken.


Ernest leeft hier op de boerderij al een tijdje ondergedoken. Zijn vrouw, zijn in tongen sprekende dochter, de kerk, de daklozen die hem het eten uit de mond bedelen. Het werd hem allemaal teveel.  Gelukkig mocht hij van boer Floris de logeerkamer gebruiken om er tot rust en inkeer te komen. Hij is hier nu reeds enkele weken. Veel uit bed is hij niet gekomen.  Behalve vorige week dan, toen hij een groep Christelijke nudisten die in de hooischuur vertoefden bijbelstudie moest geven. Naast hem op het nachtkastje ligt de Bijbel. Die brengt hem wijze raad en diepe inzicht. . Straks gaat hij naar beneden om te ontbijten maar eerst even de andere kant opkijken om te zien of zijn  vriendinnetje reeds wakker wordt. Die slaapt nog als een roos.  Hij draait de knop van de radio. Niet te luid anders wordt ze humeurig wakker en dan is ze geen katje om zonder handschoenen vast te nemen.

“Goede morgen beste luisteraars, dit is het gesproken dagblad, ik herhaal : het gesproken dagblad !  We beginnen met het nieuws uit het buitenland dat tegelijkertijd ook nieuws uit het binnenland is.  In Noorwegen werd een toeristenbus gesignaleerd. Behalve enkele moslima’s waarvan één aan het stuur, leek de bus leeg. De bus is aangegeven als gestolen bij de plaatselijke politie. Dit kan dus beschouwd worden als een terroristische handeling. Hopelijk zijn de tieten van de moslima’s niet explosies.  Enkele weken terug heeft zo’n explosieve moslima de apotheek van Dhr. Fluym opgeblazen. De man is nog steeds in shocktoestand.  En dan nu de uitslag van de paardenrennen !………….

 

Ernest wrijft even over zijn kin terwijl hij de radio het zwijgen oplegt. Dit is slecht nieuws . Explosieve tieten, dit kan alleen het werk van de Satan zijn.  “Terwijl ik hier lig te recupereren heeft dien duivel van de gelegenheid gebruik gemaakt om de wereld en in eerste plaats ons dorp in zijn greep te krijgen. Dit kan zo niet verder . Ik moet iets doen. “  Met een sprong gelijk van een jong veulen springt hij in zijn broek.

Dan bedenkt hij zich.  Van hieruit kan hij het dorp ook in het oog houden. Zolang de duivel niet vermoed dat hij nog leeft en in goede gezondheid is kan hij een tegenaanval voorbereiden. “Eens Floris vragen of ik de verrekijker even mag lenen.” Hij kijkt nog even naar de schone slaapster. “Die laat ik maar beter uitslapen.” Meer sluipend dan stappend gaat hij langs de trap naar beneden. Eerst de inwendige mens versterken.

 

Welk plan heeft Ernest ?
Zit de Duivel achter dit alles ?
Met wie deelt Ernest de bedstee ?

 

Lees het vervolg !

 

Advertisements

About Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Ernest den Evangelist wordt wakker !

 1. fietszwerver says:

  ja het weekend zit er weer op , hier begon oktober me zon
  zo’n haan hoe mager die ook is , is gereed voor de soep )
  ja welke deerne deelt het bed van deze lieve en nette evangelist
  een goede boeren omelet zal hem goed doen en dan eens zien of hij iets aan die explosieve tiete kan doen , nu ik ben benieuwd

 2. Sjoerd says:

  Ik mag hopen dat die vragen ook antwoorden krijgen…

 3. Bertie says:

  Het vriendinnetje, wie is zij? Dat intrigeert me het meest. ☻

 4. rietepietz says:

  Ernest weet niet wat hij zegt, de mooiste manier van wakker worden is nou juist door hanengekraai! Maar ja, hij zal wel een woelige nacht gehad hebben met dat vriendinnetje;-)

 5. Als dat maar niet Mieke of Bieke is, want dat zou ik niet kunnen verdragen.

  Love As Always
  Di Mario

 6. juist als het spannend wordt breekt het verhaal af. Verdorie nu moet ik wachten op het vervolg!

 7. logbankje says:

  De haan kraait, nou ja hij doet een poging, waar is de tweeloops.
  Ernest doet de nodige indrukken op en niet te vergeten nieuwe contacten.
  Zal Ernest de duivel te slim af zijn? Hans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s