In het bos daar zijn de jagers !

Nonkel Juul, Stoovebuuzeke en Sjonne van de Waeterleidinghe zijn op jacht. Al heel de morgen zijn ze ononderbroken op stap door het bos, maar nog geen haas of everzwijn kunnen schieten.  Het is tijd voor een rustpauze. Net ze beginnen een boterham met vette darmen en oude kaas naar binnen te werken horen ze voetstappen die steeds maar dichterbij komen.   Stoovebuuze grijpt vlug naar zijn oude jachtgeweer, maar nonkel Juul doet teken dat hij dat moet laten.   Een haas loopt hier niet rond op rubberen laarzen, marcherend door het bos. 

Uit het struikgewas komt een lange magere man met grijze lange haren en baard te voorschijn.  Met argusogen staart hij het drietal aan.  “Vreest niet !” roept Sjonnie, “wij zijn van het dorp en komen in vrede”.  Aarzelend komt de man dichterbij. Hij grijpt in zijn schoudertas en haalt er een klein zakje uit.  “Ik ben op weg naar Jazz Bilzen” mompelt hij binnensmonds.  “Weten jullie of ik op de goede weg ben ?”  Sjonnie, Stoovebuuzeke en den Juul kijken elkaar vragend aan.  Van Jazz hebben zij geen verstand. De enige muziek die zij kennen is die van Marcel met zijnen trekzak en het combo van Nest van het Orkest. Tegelijkertijd wijzen Sjonnie naar links en Stoovebuuzek naar rechts.   “Danke, ik ben jullie zo ontzettend dankbaar. Ik vreesde al dat ik verloren gelopen was” reageert de oude man.  “Hier, om samen te delen”. Hij werpt het zakje in de richting van onze vrienden. Vliegensvlug, voor zover dat kan tenminste, loopt hij rechtdoor. “Wie treedt er op ?” roept Sjonnie hem na maar hij verstaat het antwoord niet. Iets van protocol en een harem, wat dat ook moge betekenen. Ze halen hun schouders op en schudden het hoofd.  

Vlug maken ze het zakje open. Een bruin goedje komt tevoorschijn.  “Tabak” roept Sjonnie. “Neen, Pruimtabak” krast nonkel Juul.  Alle drie nemen ze een beetje.   Sjonnie rolt enkele sigaretten ermee en nonkel Juul propt zijn deel in zijn holle kies. 

De zon schijn helder. Tussen de bomen hangt er nu wat mist.  “¨Precies of de hemel paars is” zegt Sjonnie terwijl hij witte ringen uit zijn mond blaast.   “De hemel is purper” reageert Stoovebuuzeke met trage stem.   Plots springt Nonkel Juul recht en grijpt zijnen tweeloop, klaar om te schieten. Een reuze roze poedel komt op hen afgelopen. Dan is hij weer verdwenen.  Oef, dat was op het nippertje.  

“Hebben jullie mijn hondje niet gezien ?” Verbaast kijken ze om.  Een jongentje van ongeveer 10 jaar met donkere krullen kijkt hen vragend aan.    De zonnestralen lijken door zijn klein tenger lichtroze lichaam heen te schijnen. Voordat ze kunnen antwoord geven is hij alweer verdwenen.  Nonkel Juul controleert voor alle zekerheid of zijn tweeloop wel geladen is.  

Alle drie gaan ze terug in het gras zitten. De vette darmen zijn op, eens kijken of er nog iets in de piknikmand zit.  Dan beginnen de paddenstoelen rondom hen te groeien.  Van langs alle kanten horen ze een duivels gelach.  Nu beginnen de mannen ook te lachen.  Ze weten echt niet waarom ze lachen maar ze kunnen zich niet bedwingen.   Ze schateren het uit.   Dan zien ze een rood licht heen en weer gaan in de hemel.   Een duistere schim komt hen tegemoet.  Ze voelen zich van de grond wegzweven, mee met de duistere schim.  Ze proesten het uit ! Dan landen ze terug op de grond. De hemel sluit de poorten met een doffe knal.  

Garde Punaize start de motor van zijn oude combi en rijdt met onze vrienden naar het huis van bewaring.

Advertisements

About Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to In het bos daar zijn de jagers !

 1. Karel says:

  nu die zijn lekker high 🙂

 2. Suskeblogt says:

  Reblogged this on De dingen des levens ! and commented:

  Even een oudje rebloggen om de week mee te starten.
  Groetjes.

 3. perdebytjie says:

  Ek het nou hierdie storie geniet…lekker gelag!

 4. logbankje says:

  December is al weer lang terug, een opwarmertje voor wat komen gaat.
  Nonkel Juul en gevolg hebben de lange magere man met grijze lange haren en baard overleeft, dacht dat het vadertje tijd was.
  Maar er is wel verplaatsing in geestelijke tijd. Hans
  Ot. Je verzoekje ligt op de muzikale Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 5. Frank-103 says:

  Geestverruimende middelen kunnen de geest verruimen.

 6. Sjoerd says:

  Mmm, een mooi opwarmertje. Dat gezelschap wordt straks wakker met een behoorlijke kater…

 7. rietepietz says:

  Op naar het “protocol en de harem”natuurlijk al zijn ze daar misschien toch al te ver weg voor;-)

 8. ZON-nebloem says:

  awel, uw fantasie hier, dat is echt de max, en leuk om te lezen, ik vraag me steeds af hoe je derop komt :o)
  Een @->- voor jou.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s